Gepofte aardappel met paprika-mais

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 6 el boter
- 1 teentje knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 4 paprika's
- 1 ui
- 1 blikje maiskorrels
- 350 g gesneden kipfilet
- Peper

Bereidingswijze
Kook de aardappelen ongeveer 5 minuten in de schil. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook met de helft van de boter en de paprikapoeder. Snijd de aardappelen half doormidden en verdeel de paprikaboter over de aardappelen. Leg de aardappelen op aluminiumfolie, vouw deze goed dicht en leg ze op de bakplaat. Laat de aardappelen in het midden van de oven in 15 minuten gaar worden. Maak ondertussen de paprika's schoon en snijd ze in reepjes en laat de mais uitlekken. Verwarm de rest van de boter in een wok of koekenpan en voeg de ui en paprikareepjes toe. Bak deze ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de mais en peper toe en laat het nog 1 minuut bakken. Leg de gepofte aardappelen op 4 borden. Leg de koude gesneden kipfilet er overheen en serveer de gebakken paprika en mais erbij.

Voedingswaarde per portie
Energie: 347 kcal (1457 kJ)
Eiwit: 19 g
Koolhydraten: 23 g
Vet: 19 g
Verzadigd vet: 11 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 112 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Gebakken gekruide aardappelen

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin.

Rode kool met appel

Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en ap...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...