Gepofte aardappel met paprika-mais

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 6 el boter
- 1 teentje knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 4 paprika's
- 1 ui
- 1 blikje maiskorrels
- 350 g gesneden kipfilet
- Peper

Bereidingswijze
Kook de aardappelen ongeveer 5 minuten in de schil. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook met de helft van de boter en de paprikapoeder. Snijd de aardappelen half doormidden en verdeel de paprikaboter over de aardappelen. Leg de aardappelen op aluminiumfolie, vouw deze goed dicht en leg ze op de bakplaat. Laat de aardappelen in het midden van de oven in 15 minuten gaar worden. Maak ondertussen de paprika's schoon en snijd ze in reepjes en laat de mais uitlekken. Verwarm de rest van de boter in een wok of koekenpan en voeg de ui en paprikareepjes toe. Bak deze ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de mais en peper toe en laat het nog 1 minuut bakken. Leg de gepofte aardappelen op 4 borden. Leg de koude gesneden kipfilet er overheen en serveer de gebakken paprika en mais erbij.

Voedingswaarde per portie
Energie: 347 kcal (1457 kJ)
Eiwit: 19 g
Koolhydraten: 23 g
Vet: 19 g
Verzadigd vet: 11 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 112 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Sperzieboontjes met tomaat

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...
Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.