Gepofte aardappel met paprika-mais

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 6 el boter
- 1 teentje knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 4 paprika's
- 1 ui
- 1 blikje maiskorrels
- 350 g gesneden kipfilet
- Peper

Bereidingswijze
Kook de aardappelen ongeveer 5 minuten in de schil. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook met de helft van de boter en de paprikapoeder. Snijd de aardappelen half doormidden en verdeel de paprikaboter over de aardappelen. Leg de aardappelen op aluminiumfolie, vouw deze goed dicht en leg ze op de bakplaat. Laat de aardappelen in het midden van de oven in 15 minuten gaar worden. Maak ondertussen de paprika's schoon en snijd ze in reepjes en laat de mais uitlekken. Verwarm de rest van de boter in een wok of koekenpan en voeg de ui en paprikareepjes toe. Bak deze ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de mais en peper toe en laat het nog 1 minuut bakken. Leg de gepofte aardappelen op 4 borden. Leg de koude gesneden kipfilet er overheen en serveer de gebakken paprika en mais erbij.

Voedingswaarde per portie
Energie: 347 kcal (1457 kJ)
Eiwit: 19 g
Koolhydraten: 23 g
Vet: 19 g
Verzadigd vet: 11 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 112 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...