Gepofte aardappel met paprika-mais

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 6 el boter
- 1 teentje knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 4 paprika's
- 1 ui
- 1 blikje maiskorrels
- 350 g gesneden kipfilet
- Peper

Bereidingswijze
Kook de aardappelen ongeveer 5 minuten in de schil. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook met de helft van de boter en de paprikapoeder. Snijd de aardappelen half doormidden en verdeel de paprikaboter over de aardappelen. Leg de aardappelen op aluminiumfolie, vouw deze goed dicht en leg ze op de bakplaat. Laat de aardappelen in het midden van de oven in 15 minuten gaar worden. Maak ondertussen de paprika's schoon en snijd ze in reepjes en laat de mais uitlekken. Verwarm de rest van de boter in een wok of koekenpan en voeg de ui en paprikareepjes toe. Bak deze ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de mais en peper toe en laat het nog 1 minuut bakken. Leg de gepofte aardappelen op 4 borden. Leg de koude gesneden kipfilet er overheen en serveer de gebakken paprika en mais erbij.

Voedingswaarde per portie
Energie: 347 kcal (1457 kJ)
Eiwit: 19 g
Koolhydraten: 23 g
Vet: 19 g
Verzadigd vet: 11 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 112 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...