Gekruide gehaktbal

Gekruide gehaktbal Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 1 beschuit
- 200 g gehakt
- 1 ei
- peper
- nootmuskaat
- 2 el ongezouten boter

Bereidingswijze
Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes. Bak deze balletjes in de hete boter aan alle kanten bruin. Doe het deksel op de pan en laat de balletjes ca. 15 minuten stoven. Voeg tijdens het stoven een klein scheutje water toe.

Variatietip
Voeg aan het gehaktmengsel toe: fijngesneden ui of prei, fijngesneden stukje ui en een mespuntje kerrie of verse tuinkruiden.

Tip
Een gehaktbal past vrijwel bij elke groenten of aardappel/aardappelvervanger.

Voedingswaarden per portie
Energie: 415 kcal (1743 kJ)
Eiwit: 21g
Koolhydraten: 4g
Vet: 36 g
Verzadigd vet: 17 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 116 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...