Gekruide gehaktbal

Gekruide gehaktbal Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 1 beschuit
- 200 g gehakt
- 1 ei
- peper
- nootmuskaat
- 2 el ongezouten boter

Bereidingswijze
Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes. Bak deze balletjes in de hete boter aan alle kanten bruin. Doe het deksel op de pan en laat de balletjes ca. 15 minuten stoven. Voeg tijdens het stoven een klein scheutje water toe.

Variatietip
Voeg aan het gehaktmengsel toe: fijngesneden ui of prei, fijngesneden stukje ui en een mespuntje kerrie of verse tuinkruiden.

Tip
Een gehaktbal past vrijwel bij elke groenten of aardappel/aardappelvervanger.

Voedingswaarden per portie
Energie: 415 kcal (1743 kJ)
Eiwit: 21g
Koolhydraten: 4g
Vet: 36 g
Verzadigd vet: 17 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 116 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook.

Aardappelsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentj...
Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Gebakken gekruide aardappelen

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...