Gegrilde tilapia met auberginepuree

Gegrilde tilapia met auberginepuree Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 350 g zilvervlies rijst
- 2 aubergines
- 1 citroen, geperst
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 6 el olijfolie extra vierge
- 2 rijpe tomaten
- 50 g groene olijven zonder pit
- 600 g tilapiafilet
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- dieetzout
- peper

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225°C. Aubergines hier en daar met vork inprikken en in het midden van de oven 15 tot 20 minuten roosteren, tot het vruchtvlees zacht is. Halveer daarna de aubergines en schraap het vruchtvlees eruit met behulp van een lepel. Meng in de keukenmachine of met een staafmixer het vruchtvlees van de aubergines met 2 eetlepels citroensap, knoflook en 5 eetlepels olie tot een gladde puree. Breng dit op smaak met dieetzout en peper. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd daarna het vruchtvlees in kleine blokjes en de olijven in vieren. Snijd de visfilets in 4 of 8 gelijke stukken en wrijf deze in met dieetzout, peper en tijm. Druppel de rest van het citroensap en de olie erover. Verhit de grillpan en grill de vis in 8 tot 10 minuten lichtbruin. Schep de auberginepuree in het midden van vier borden, leg de vis erop en bestrooi deze met tomaat, olijven en peterselie.

Tip
Serveer bij dit gerecht een lekkere salade

Voedingswaarde per portie
Energie: 580 kcal (2436 kJ)
Eiwit: 36 g
Koolhydraten: 70 g
Vet: 3 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 164 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...
Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Pizza Hawai

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het mi...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.

Witlofsalade met appel en rode ui

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode u...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.