Gegrilde tilapia met auberginepuree

Gegrilde tilapia met auberginepuree Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 350 g zilvervlies rijst
- 2 aubergines
- 1 citroen, geperst
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 6 el olijfolie extra vierge
- 2 rijpe tomaten
- 50 g groene olijven zonder pit
- 600 g tilapiafilet
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- dieetzout
- peper

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225°C. Aubergines hier en daar met vork inprikken en in het midden van de oven 15 tot 20 minuten roosteren, tot het vruchtvlees zacht is. Halveer daarna de aubergines en schraap het vruchtvlees eruit met behulp van een lepel. Meng in de keukenmachine of met een staafmixer het vruchtvlees van de aubergines met 2 eetlepels citroensap, knoflook en 5 eetlepels olie tot een gladde puree. Breng dit op smaak met dieetzout en peper. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd daarna het vruchtvlees in kleine blokjes en de olijven in vieren. Snijd de visfilets in 4 of 8 gelijke stukken en wrijf deze in met dieetzout, peper en tijm. Druppel de rest van het citroensap en de olie erover. Verhit de grillpan en grill de vis in 8 tot 10 minuten lichtbruin. Schep de auberginepuree in het midden van vier borden, leg de vis erop en bestrooi deze met tomaat, olijven en peterselie.

Tip
Serveer bij dit gerecht een lekkere salade

Voedingswaarde per portie
Energie: 580 kcal (2436 kJ)
Eiwit: 36 g
Koolhydraten: 70 g
Vet: 3 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 164 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...