Frisse groentemix

Frisse groentemix Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 100 g sperziebonen
- 150 g sugarsnaps
- 150 g diepvriesdoperwten
- 1 el ongezouten vloeibare boter
- 1,5 tl vloeibare honing
- 10 halve walnoten

Bereidingswijze
Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe. Kook ze ongeveer 2 minuten en voeg dan de sperziebonen en de doperwten toe. Breng het water weer aan de kook en laat de groente verder gaar worden in ca. 3 minuten. Giet het water af. Doe de boter en honing samen in de pan en roer dit goed door. Voeg de uitgelekte groente erbij en schud om. Bestrooi het gerecht met de walnoten.

Serveer bij dit gerecht een gepofte aardappel en een stukje vlees of vis.

Voedingswaarden per portie
Energie: 273 kcal (1145 kJ)
Eiwit: 9 g
Koolhydraten: 19 g
Vet: 12 g
Verzadigd vet: 5 g
Voedingsvezel: 11 g
Natrium: 15 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzich...
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...
Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.

Witlofsalade met appel en rode ui

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode u...