Chili con carne

Chili con carne Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 1,5 uur

Ingrediënten
- 250 g gedroogde bruine bonen
- 1 grote ui
- 1 paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 el ongezouten boter
- 150 g gehakt
- 2 el natriumarme tomatenpuree
- cayennepeper
- paprikapoeder

Bereidingswijze
Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar. Fruit in een braadpan de fijngesneden ui, paprika en het uitgeperste teentje knoflook in de boter. Voeg het verkruimelde gehakt, de tomatenpuree, de cayennepeper en paprikapoeder toe en laat dit gaar worden. Doe de uitgelekte bruine bonen erbij en laat het geheel goed doorwarmen.

Tip
Serveer de chili con carne met een frisse salade

Voedingswaarden per portie
Energie: 677 kcal (2841 kJ)
Eiwit: 40 g
Koolhydraten: 62 g
Vet: 31 g
Verzadigd vet: 15 g
Voedingsvezel: 38 g
Natrium: 100 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...