Chili con carne

Chili con carne Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 1,5 uur

Ingrediënten
- 250 g gedroogde bruine bonen
- 1 grote ui
- 1 paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 el ongezouten boter
- 150 g gehakt
- 2 el natriumarme tomatenpuree
- cayennepeper
- paprikapoeder

Bereidingswijze
Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar. Fruit in een braadpan de fijngesneden ui, paprika en het uitgeperste teentje knoflook in de boter. Voeg het verkruimelde gehakt, de tomatenpuree, de cayennepeper en paprikapoeder toe en laat dit gaar worden. Doe de uitgelekte bruine bonen erbij en laat het geheel goed doorwarmen.

Tip
Serveer de chili con carne met een frisse salade

Voedingswaarden per portie
Energie: 677 kcal (2841 kJ)
Eiwit: 40 g
Koolhydraten: 62 g
Vet: 31 g
Verzadigd vet: 15 g
Voedingsvezel: 38 g
Natrium: 100 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzich...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Koude vleesschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.