Chili con carne

Chili con carne Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 1,5 uur

Ingrediënten
- 250 g gedroogde bruine bonen
- 1 grote ui
- 1 paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 el ongezouten boter
- 150 g gehakt
- 2 el natriumarme tomatenpuree
- cayennepeper
- paprikapoeder

Bereidingswijze
Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar. Fruit in een braadpan de fijngesneden ui, paprika en het uitgeperste teentje knoflook in de boter. Voeg het verkruimelde gehakt, de tomatenpuree, de cayennepeper en paprikapoeder toe en laat dit gaar worden. Doe de uitgelekte bruine bonen erbij en laat het geheel goed doorwarmen.

Tip
Serveer de chili con carne met een frisse salade

Voedingswaarden per portie
Energie: 677 kcal (2841 kJ)
Eiwit: 40 g
Koolhydraten: 62 g
Vet: 31 g
Verzadigd vet: 15 g
Voedingsvezel: 38 g
Natrium: 100 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...
Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.