Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 1 grote gesnipperde ui
- 2 el ongezouten boter
- 2 tl kerrie
- 1 flinke mespunt cayennepeper
- 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
- 800 g kleine bloemkoolroosjes
- 450 g kleine (voorgekookte) krieltjes
- 2 dl kokosmelk
- water
- 1 el fijngeknipte koriander
- 1 el klein geknipte bieslook

Bereidingswijze
Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut. Voeg dan de bloemkoolroosjes en de krieltjes toe en schep door elkaar. Schenk de kokosmelk en water in de pan dat alles net bedekt is. Leg een deksel op de pan en kook de bloemkoolroosjes en aardappeltjes in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar. Bestrooi het geheel met de koriander en bieslook.

Tip
Eet dit gerecht met een stukje vlees of vis.

Voedingswaarden per portie
Energie: 232 kcal (973 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 32 g
Vet: 9 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 30 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin.

Rode kool met appel

Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en ap...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.