Bloemkoolcurry

Bereiding
Aantal personen: 4Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 1 grote gesnipperde ui
- 2 el ongezouten boter
- 2 tl kerrie
- 1 flinke mespunt cayennepeper
- 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
- 800 g kleine bloemkoolroosjes
- 450 g kleine (voorgekookte) krieltjes
- 2 dl kokosmelk
- water
- 1 el fijngeknipte koriander
- 1 el klein geknipte bieslook
Bereidingswijze
Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut. Voeg dan de bloemkoolroosjes en de krieltjes toe en schep door elkaar. Schenk de kokosmelk en water in de pan dat alles net bedekt is. Leg een deksel op de pan en kook de bloemkoolroosjes en aardappeltjes in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar. Bestrooi het geheel met de koriander en bieslook.
Tip
Eet dit gerecht met een stukje vlees of vis.
Voedingswaarden per portie
Energie: 232 kcal (973 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 32 g
Vet: 9 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 30 mg
Tag's
Vergelijkbare recepten

Zalm met een krokant korstje
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...

Tongfilet
Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...

Kipkerrie met zilvervliesrijst
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...

Sperzieboontjes met tomaat
Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Aardappel-uientaart
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...