Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 1 grote gesnipperde ui
- 2 el ongezouten boter
- 2 tl kerrie
- 1 flinke mespunt cayennepeper
- 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
- 800 g kleine bloemkoolroosjes
- 450 g kleine (voorgekookte) krieltjes
- 2 dl kokosmelk
- water
- 1 el fijngeknipte koriander
- 1 el klein geknipte bieslook

Bereidingswijze
Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut. Voeg dan de bloemkoolroosjes en de krieltjes toe en schep door elkaar. Schenk de kokosmelk en water in de pan dat alles net bedekt is. Leg een deksel op de pan en kook de bloemkoolroosjes en aardappeltjes in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar. Bestrooi het geheel met de koriander en bieslook.

Tip
Eet dit gerecht met een stukje vlees of vis.

Voedingswaarden per portie
Energie: 232 kcal (973 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 32 g
Vet: 9 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 30 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Macaroni

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...