Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 1 grote gesnipperde ui
- 2 el ongezouten boter
- 2 tl kerrie
- 1 flinke mespunt cayennepeper
- 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
- 800 g kleine bloemkoolroosjes
- 450 g kleine (voorgekookte) krieltjes
- 2 dl kokosmelk
- water
- 1 el fijngeknipte koriander
- 1 el klein geknipte bieslook

Bereidingswijze
Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut. Voeg dan de bloemkoolroosjes en de krieltjes toe en schep door elkaar. Schenk de kokosmelk en water in de pan dat alles net bedekt is. Leg een deksel op de pan en kook de bloemkoolroosjes en aardappeltjes in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar. Bestrooi het geheel met de koriander en bieslook.

Tip
Eet dit gerecht met een stukje vlees of vis.

Voedingswaarden per portie
Energie: 232 kcal (973 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 32 g
Vet: 9 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 30 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin.

Rode kool met appel

Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en ap...
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.