Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 1 grote gesnipperde ui
- 2 el ongezouten boter
- 2 tl kerrie
- 1 flinke mespunt cayennepeper
- 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
- 800 g kleine bloemkoolroosjes
- 450 g kleine (voorgekookte) krieltjes
- 2 dl kokosmelk
- water
- 1 el fijngeknipte koriander
- 1 el klein geknipte bieslook

Bereidingswijze
Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut. Voeg dan de bloemkoolroosjes en de krieltjes toe en schep door elkaar. Schenk de kokosmelk en water in de pan dat alles net bedekt is. Leg een deksel op de pan en kook de bloemkoolroosjes en aardappeltjes in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar. Bestrooi het geheel met de koriander en bieslook.

Tip
Eet dit gerecht met een stukje vlees of vis.

Voedingswaarden per portie
Energie: 232 kcal (973 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 32 g
Vet: 9 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 30 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...
Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Koude vleesschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.