Aardappelsalade

Aardappelsalade Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 400 g geschilde aardappelen (vastkokend)
- 2 el zure room
- 3 tl natriumarme mosterd
- 1 ui
- peper
- teentje knoflook
- fijngesneden bieslook

Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook. Meng dit sausje door de in blokjes gesneden aardappelen Strooi er ter garnering bieslook over.

Lekker met natriumarme soep en geroosterd brood.

Voedingswaarden per portie
Energie: 226 kcal (949 kJ)
Eiwit: 6 g
Koolhydraten: 41 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 7 g
Natrium: 16 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.