Aardappelsalade

Aardappelsalade Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 400 g geschilde aardappelen (vastkokend)
- 2 el zure room
- 3 tl natriumarme mosterd
- 1 ui
- peper
- teentje knoflook
- fijngesneden bieslook

Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook. Meng dit sausje door de in blokjes gesneden aardappelen Strooi er ter garnering bieslook over.

Lekker met natriumarme soep en geroosterd brood.

Voedingswaarden per portie
Energie: 226 kcal (949 kJ)
Eiwit: 6 g
Koolhydraten: 41 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 7 g
Natrium: 16 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Gebakken gekruide aardappelen

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.