Aardappelpuree met gebakken knoflook

Aardappelpuree met gebakken knoflook Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Bereiding

Aantal personen:4

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 4 el vloeibare zoutloze boter (bijv.: bak en braad van Becel)
- 4 tenen knoflook in plakjes
- halfvolle melk
- 2 tl verse tijm
- versgemalen zwarte peper
- nootmuskaat

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.
Verwarm de boter in een steelpan en bak de plakjes knoflook heel zachtjes tot ze gaan kleuren.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er zoveel melk door dat een smeuige puree ontstaat. Schep de knoflook met bakvet en de tijm erdoor. Warm de puree nog even door en voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Tip
Lekker bij wild, vis en vlees.

Variaties
Vervang de plakjes knoflook door twee rode uien in dunne plakjes.

Voedingswaarden per portie van 200 g
Energie: 135 kcal (567 kJ)
Eiwit: 5g
Koolhydraten: 32g
Vet: 4g
Verzadigd vet: 1 g
Vezel: 6 g
Natrium: 22 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...