Aardappelpuree met gebakken knoflook

Aardappelpuree met gebakken knoflook Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Bereiding

Aantal personen:4

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 4 el vloeibare zoutloze boter (bijv.: bak en braad van Becel)
- 4 tenen knoflook in plakjes
- halfvolle melk
- 2 tl verse tijm
- versgemalen zwarte peper
- nootmuskaat

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.
Verwarm de boter in een steelpan en bak de plakjes knoflook heel zachtjes tot ze gaan kleuren.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er zoveel melk door dat een smeuige puree ontstaat. Schep de knoflook met bakvet en de tijm erdoor. Warm de puree nog even door en voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Tip
Lekker bij wild, vis en vlees.

Variaties
Vervang de plakjes knoflook door twee rode uien in dunne plakjes.

Voedingswaarden per portie van 200 g
Energie: 135 kcal (567 kJ)
Eiwit: 5g
Koolhydraten: 32g
Vet: 4g
Verzadigd vet: 1 g
Vezel: 6 g
Natrium: 22 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...