Aardappelpuree met gebakken knoflook

Aardappelpuree met gebakken knoflook Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Bereiding

Aantal personen:4

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 4 el vloeibare zoutloze boter (bijv.: bak en braad van Becel)
- 4 tenen knoflook in plakjes
- halfvolle melk
- 2 tl verse tijm
- versgemalen zwarte peper
- nootmuskaat

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.
Verwarm de boter in een steelpan en bak de plakjes knoflook heel zachtjes tot ze gaan kleuren.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er zoveel melk door dat een smeuige puree ontstaat. Schep de knoflook met bakvet en de tijm erdoor. Warm de puree nog even door en voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Tip
Lekker bij wild, vis en vlees.

Variaties
Vervang de plakjes knoflook door twee rode uien in dunne plakjes.

Voedingswaarden per portie van 200 g
Energie: 135 kcal (567 kJ)
Eiwit: 5g
Koolhydraten: 32g
Vet: 4g
Verzadigd vet: 1 g
Vezel: 6 g
Natrium: 22 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook.

Aardappelsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentj...
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzich...
Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...