Aardappelpuree met gebakken knoflook

Aardappelpuree met gebakken knoflook Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Bereiding

Aantal personen:4

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 4 el vloeibare zoutloze boter (bijv.: bak en braad van Becel)
- 4 tenen knoflook in plakjes
- halfvolle melk
- 2 tl verse tijm
- versgemalen zwarte peper
- nootmuskaat

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.
Verwarm de boter in een steelpan en bak de plakjes knoflook heel zachtjes tot ze gaan kleuren.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er zoveel melk door dat een smeuige puree ontstaat. Schep de knoflook met bakvet en de tijm erdoor. Warm de puree nog even door en voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Tip
Lekker bij wild, vis en vlees.

Variaties
Vervang de plakjes knoflook door twee rode uien in dunne plakjes.

Voedingswaarden per portie van 200 g
Energie: 135 kcal (567 kJ)
Eiwit: 5g
Koolhydraten: 32g
Vet: 4g
Verzadigd vet: 1 g
Vezel: 6 g
Natrium: 22 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook.

Aardappelsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentj...