Aardappel-uientaart

Aardappel-uientaart Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 600 g aardappelen
- 500 g uien
- 20 g (1½ el vloeibare, natriumvrije) margarine
- peper
- dieetzout
- 2 el pijnboompitten
- 3 eieren
- 1,5 dl halfvolle melk
- nootmuskaat
- 0,5 dl zure room
- 80 g geraspte natriumarme kaas
- 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak van de gare aardappelen met 1 ei, hete melk, peper, dieetzout en nootmuskaat een stevige puree.
Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee. Verdeel de uienringen erover en strooi de pijnboompitten erover. Klop 2 eieren los met de zure room en de kaas en schep dit over de uien. Bak de taart in de hete oven in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.

Tip
Serveer gekookte groente of rauwkost bij dit gerecht.

Voedingswaarde per portie
Energie: 792 kcal (3326 kJ)
Eiwit: 40 g
Koolhydraten: 80 g
Vet: 34 g
Verzadigd vet: 11 g
Voedingsvezel: 15 g
Natrium: 274 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Sperzieboontjes met tomaat

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...