Aardappel-uientaart

Aardappel-uientaart Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 600 g aardappelen
- 500 g uien
- 20 g (1½ el vloeibare, natriumvrije) margarine
- peper
- dieetzout
- 2 el pijnboompitten
- 3 eieren
- 1,5 dl halfvolle melk
- nootmuskaat
- 0,5 dl zure room
- 80 g geraspte natriumarme kaas
- 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak van de gare aardappelen met 1 ei, hete melk, peper, dieetzout en nootmuskaat een stevige puree.
Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee. Verdeel de uienringen erover en strooi de pijnboompitten erover. Klop 2 eieren los met de zure room en de kaas en schep dit over de uien. Bak de taart in de hete oven in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.

Tip
Serveer gekookte groente of rauwkost bij dit gerecht.

Voedingswaarde per portie
Energie: 792 kcal (3326 kJ)
Eiwit: 40 g
Koolhydraten: 80 g
Vet: 34 g
Verzadigd vet: 11 g
Voedingsvezel: 15 g
Natrium: 274 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...