Aardappel-uientaart

Aardappel-uientaart Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 600 g aardappelen
- 500 g uien
- 20 g (1½ el vloeibare, natriumvrije) margarine
- peper
- dieetzout
- 2 el pijnboompitten
- 3 eieren
- 1,5 dl halfvolle melk
- nootmuskaat
- 0,5 dl zure room
- 80 g geraspte natriumarme kaas
- 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak van de gare aardappelen met 1 ei, hete melk, peper, dieetzout en nootmuskaat een stevige puree.
Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee. Verdeel de uienringen erover en strooi de pijnboompitten erover. Klop 2 eieren los met de zure room en de kaas en schep dit over de uien. Bak de taart in de hete oven in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.

Tip
Serveer gekookte groente of rauwkost bij dit gerecht.

Voedingswaarde per portie
Energie: 792 kcal (3326 kJ)
Eiwit: 40 g
Koolhydraten: 80 g
Vet: 34 g
Verzadigd vet: 11 g
Voedingsvezel: 15 g
Natrium: 274 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...