Aardappel-uientaart

Aardappel-uientaart Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 600 g aardappelen
- 500 g uien
- 20 g (1½ el vloeibare, natriumvrije) margarine
- peper
- dieetzout
- 2 el pijnboompitten
- 3 eieren
- 1,5 dl halfvolle melk
- nootmuskaat
- 0,5 dl zure room
- 80 g geraspte natriumarme kaas
- 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak van de gare aardappelen met 1 ei, hete melk, peper, dieetzout en nootmuskaat een stevige puree.
Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee. Verdeel de uienringen erover en strooi de pijnboompitten erover. Klop 2 eieren los met de zure room en de kaas en schep dit over de uien. Bak de taart in de hete oven in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.

Tip
Serveer gekookte groente of rauwkost bij dit gerecht.

Voedingswaarde per portie
Energie: 792 kcal (3326 kJ)
Eiwit: 40 g
Koolhydraten: 80 g
Vet: 34 g
Verzadigd vet: 11 g
Voedingsvezel: 15 g
Natrium: 274 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Macaroni

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.
Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzich...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...