Aardappel-uientaart

Aardappel-uientaart Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 600 g aardappelen
- 500 g uien
- 20 g (1½ el vloeibare, natriumvrije) margarine
- peper
- dieetzout
- 2 el pijnboompitten
- 3 eieren
- 1,5 dl halfvolle melk
- nootmuskaat
- 0,5 dl zure room
- 80 g geraspte natriumarme kaas
- 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak van de gare aardappelen met 1 ei, hete melk, peper, dieetzout en nootmuskaat een stevige puree.
Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee. Verdeel de uienringen erover en strooi de pijnboompitten erover. Klop 2 eieren los met de zure room en de kaas en schep dit over de uien. Bak de taart in de hete oven in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.

Tip
Serveer gekookte groente of rauwkost bij dit gerecht.

Voedingswaarde per portie
Energie: 792 kcal (3326 kJ)
Eiwit: 40 g
Koolhydraten: 80 g
Vet: 34 g
Verzadigd vet: 11 g
Voedingsvezel: 15 g
Natrium: 274 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.