Aardappel taartjes

Aardappel taartjes

Bereiding

Aantal personen: 2 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
- 4 aardappelen
- 1dl room
- Peper
- 1 eidooier
- 2 theelepels pesto (rode/groene)
- Boter om de bakplaat in te smeren
- 250 gr geraspte kaas

Materiaal:
- 4 Metalen bakring van 15cm
- Boterkwastje
- Bakplaat
- Sauslepel
- Garde

!Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze:
Meng de room, eierdooier en de pesto door elkaar en breng het op smaak met de peper. Schil de aardappelen (niet wassen) en snij er dunne plakjes van (dikke plakken worden minder snel gaar en het is ook minder lekker).
Boter de bakplaat in aan de binnenkant van de ringen. Zet de ringen op de bakplaat.

Leg eerst twee laagjes aardappel in de ring en giet er een beetje roommengsel over heen. Vul de ring zo tot ¾ en strooi er wat geraspte kaas op.

Doe hetzelfde met de andere ringen en bak ze af in een oven van 175 graden in ongeveer 15 tot 20 minuutjes.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200Â&d...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...