Aardappel taartjes

Aardappel taartjes

Bereiding

Aantal personen: 2 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
- 4 aardappelen
- 1dl room
- Peper
- 1 eidooier
- 2 theelepels pesto (rode/groene)
- Boter om de bakplaat in te smeren
- 250 gr geraspte kaas

Materiaal:
- 4 Metalen bakring van 15cm
- Boterkwastje
- Bakplaat
- Sauslepel
- Garde

!Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze:
Meng de room, eierdooier en de pesto door elkaar en breng het op smaak met de peper. Schil de aardappelen (niet wassen) en snij er dunne plakjes van (dikke plakken worden minder snel gaar en het is ook minder lekker).
Boter de bakplaat in aan de binnenkant van de ringen. Zet de ringen op de bakplaat.

Leg eerst twee laagjes aardappel in de ring en giet er een beetje roommengsel over heen. Vul de ring zo tot ¾ en strooi er wat geraspte kaas op.

Doe hetzelfde met de andere ringen en bak ze af in een oven van 175 graden in ongeveer 15 tot 20 minuutjes.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...