Aardappel taartjes

Aardappel taartjes

Bereiding

Aantal personen: 2 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
- 4 aardappelen
- 1dl room
- Peper
- 1 eidooier
- 2 theelepels pesto (rode/groene)
- Boter om de bakplaat in te smeren
- 250 gr geraspte kaas

Materiaal:
- 4 Metalen bakring van 15cm
- Boterkwastje
- Bakplaat
- Sauslepel
- Garde

!Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze:
Meng de room, eierdooier en de pesto door elkaar en breng het op smaak met de peper. Schil de aardappelen (niet wassen) en snij er dunne plakjes van (dikke plakken worden minder snel gaar en het is ook minder lekker).
Boter de bakplaat in aan de binnenkant van de ringen. Zet de ringen op de bakplaat.

Leg eerst twee laagjes aardappel in de ring en giet er een beetje roommengsel over heen. Vul de ring zo tot ¾ en strooi er wat geraspte kaas op.

Doe hetzelfde met de andere ringen en bak ze af in een oven van 175 graden in ongeveer 15 tot 20 minuutjes.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...
Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...
Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.

Witlofsalade met appel en rode ui

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode u...
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...