Aardappel taartjes

Aardappel taartjes

Bereiding

Aantal personen: 2 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
- 4 aardappelen
- 1dl room
- Peper
- 1 eidooier
- 2 theelepels pesto (rode/groene)
- Boter om de bakplaat in te smeren
- 250 gr geraspte kaas

Materiaal:
- 4 Metalen bakring van 15cm
- Boterkwastje
- Bakplaat
- Sauslepel
- Garde

!Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze:
Meng de room, eierdooier en de pesto door elkaar en breng het op smaak met de peper. Schil de aardappelen (niet wassen) en snij er dunne plakjes van (dikke plakken worden minder snel gaar en het is ook minder lekker).
Boter de bakplaat in aan de binnenkant van de ringen. Zet de ringen op de bakplaat.

Leg eerst twee laagjes aardappel in de ring en giet er een beetje roommengsel over heen. Vul de ring zo tot ¾ en strooi er wat geraspte kaas op.

Doe hetzelfde met de andere ringen en bak ze af in een oven van 175 graden in ongeveer 15 tot 20 minuutjes.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...
Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...