Selderij

Selderij

Selderij (selderie) is familie van de peterselieplant, maar onderscheidt zich daarvan door de typische selderijgeur en het donkergroene, grover ingesneden blad. Er zijn drie soorten selderij; - Bladselderij wordt gebruikt bij het trekken van bouillons en in soepen en sauzen. - Franse of bleekselderij; deze plant heeft weinig voedingswaarde maar heeft wel veel aromatische stoffen die de eetlust opwekken. Hij wordt zowel rauw als gekookt gegeten. - Knolselderij; een mineraalrijke knol van de selderijplant die gestoofd wordt met een sausje of in reepjes gesneden aangemaakt met mayonaise of vinaigrette saus. Daarnaast wordt selderij verwerkt in selderiezout.



Alle recepten met ingredienten

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine stukken.

Tomatencremesoep

Zoutarm voorgerecht: Tomatencrèmesoep. Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Maak de knoflook en ui schoon en snijdt deze in kleine s...
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.