Chocoladesouffle met chocoladecustard

Chocoladesouffle met chocoladecustard Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 100 g pure chocolade
- 3 dl melk
- 25 g ongezouten boter
- 4 grote eieren, gesplitst
- 1 el maizena
- 4 el bastardsuiker
- 0,5 tl vanille-extract
- 100 g pure chocolade in stukjes
- bastardsuiker en poedersuiker
Chocoladecustard:
– 2 el maizena
– 1 el bastardsuiker
– 4,5 dl melk
– 50 g pure chocolade

Bereidingswijze
Vet de soufflevorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken.
Breng de melk en de boter tegen het kookpunt. Meng de eidooiers, maizena en bastardsuiker en giet al roerend wat hete melk erbij. Doe het mengsel terug in de pan en laat het al roerend zacht koken tot een dikke vla ontstaat. Roer de chocolade erdoor totdat deze gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg al roerende het vanille-extract erdoor.
Klop de eiwitten tot pieken ontstaan. Spatel de helft van het eiwitschuim door het chocolademengsel. Spatel de rest samen met de chocoladestukjes erdoor. Schep het mengsel in de soufflevorm. Bak de souffle 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C, zodat deze goed gerezen is.
Maak de custard. Roer de maizena en suiker met een beetje melk tot een glad papje. Verwarm de rest van de melk tot tegen het kookpunt. Schenk wat van de hete melk op het papje en roer dit goed door. Giet het mengsel terug in de pan. Laat het al roerend koken tot een dikke vla is ontstaan. Breek de chocolade in stukken en roer ze door de custard, tot de chocolade gesmolten is. Bestrooi de souffle met suiker en serveer met de chocoladecustard.

Voedingswaarden per portie
Energie: 536 kcal (2252 kJ)
Eiwit: 10 g
Koolhydraten: 55 g
Vet: 31 g
Verzadigd vet: 17 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 78 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap.

Gevulde appeltjes uit de oven

Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze...
Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen

Banaan-ananasshake

Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen
Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.

Crepes met vers fruit

Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.
Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Citroenmousse

Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suik...
Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Mokkaparfait

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspij...