Nasi goreng

Nasi goreng Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 200 g hamlappen
- 2 el olie
- 400 g groenten: ui, prei, tauge, witte kool
- stukje spaanse peper
- laospoeder, gemberpoeder, koejit, ketoembar
- 150 g (rauwe) rijst

Bereidingswijze
Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin. Doe de fijngesneden groenten, de gesnipperde Spaanse peper en de uitgeperste knoflook bij het vlees. Voeg een halve theelepel van alle kruiden toe en laat het geheel ca. 5 minuten goed doorwarmen. Kook ondertussen de rijst.
Roer daarna de gekookte rijst door het vlees en de groenten en bak het geheel nog even.

Voedingswaarden per portie
Energie: 561 kcal ( 2356 kJ)
Eiwit: 31 g
Koolhydraten: 77 g
Vet: 15 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 83 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.

Witlofsalade met appel en rode ui

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode u...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat pep...
Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Sperzieboontjes met tomaat

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Macaroni

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.