Lasagne zoutarm
Bereiding
Personen: 2Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
- 250gr gehakt
- 200gr soepgroente
- 1tl basilicum gedroogd
- 1tl provençaalse kruiden gedroogd
- 2eetl bouillonpoeder
- 2eetl bloem
- ½blik gepelde tomaat
- 250 gr geraspte kaas
- 2½dl water
- 1 potje crême fraiche
- 1 pak Lasagnebladen
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bereidingswijze:
Bak het gehakt rul. Voeg dan de soep groenten te en bak deze 2á3 minuutjes al roerend zachtjes mee. Doe er dan de kruiden, bouillonpoeder en de bloem bij. Roer even goed door, zodat alles goed verdeeld raakt. Voeg er de tomaten en het water bij. Goed door roeren en even aan de kook brengen. Het vuur uitzetten en de crême fraîche toevoegen. De saus is nu klaar.
Schep eerst een laag saus in de schaal. Leg hierop een laag Lasagne bladen. Herhaal dit tot de schaal vol is of de saus op is. Eindig altijd met een laag saus. Strooi hier over de geraspte kaas. Bak de lasagne in 25á30min gaar in de oven.
Variatietip:
Wil je de zaadjes van de tomaat niet in de saus of wil je een totaal gladde saus druk de gepelde tomaten dan eerst even door een zeef of pureer met de keukenmachine.