Drink bouillon

Drink bouillon

Bereiding

Personen: +/- 20

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
- 5 liter water
- 1/2 knolselderij
- 1/2 bos selderij
- 4 flinke theelepels lavas (gedroogd)
- 2 laurierbladeren (gedroogd)
- 3 chili's (gedroogd)
- 1 prei
- 1 theelepel basilicum (gedr.; vers een volle e.l.)
- 1 theelepel rozemarijn (gedr.; vers een volle e.l.)
- 3 theelepels thijm (gedr.; vers een volle e.l.)
- 2 scherpe rode uien
- 2 zoete uien
- 2 mergpijpjes
- 1 goudbouillonblok*

* Op 5 liter is een goudbouillonblok erg weinig, maar je zou ook kunnen combineren met kruiden om dit te compenseren.

* De halve knolselderij kan samen met de halve bos selderij geblancheerd worden en in de vriezer bewaard worden voor een volgende pan soep.

Bereidingswijze
Bereid de bovengenoemde ingredienten en doe ze in de pan. Laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen.

Zeef de soep als hij goed is afgekoeld, dan wordt ook het vet weggegooid. Voor een dag of drie, vier gaat het in een grote pan in de koelkast, alleen dat deel opwarmen wat je die dag eet! En de rest gaat in 2 persoonsporties in de vriezer.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Kip-pasta salade

Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardapp...
Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons.

Romige champignonsoep

Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons...
Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.