Citroenmousse

Citroenmousse Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 5 gelatineblaadjes
- 3 eieren
- 50 g suiker
- 1,5 dl citroensap

Bereiingswijze
Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom in ca. 5 minuten dik en romig. Zet de kom met het dooiermengsel op een pan met heet water die op een laag vuur staat. Roer het al of niet gezeefde, citroensap erdoor en klop tot het mengsel glad gebonden is. Neem de kom van het waterbad. Roer de goed uitgeknepen gelatine door het dooiermengsel en laat de vla afkoelen en dik worden. Roer af en toe. Klop ondertussen in een andere kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Schep de afgekoelde citroenvla op de eiwitten. Spatel het geheel luchtig door elkaar. Spoel een puddingvorm om met koud water. Giet het mengsel erin en laat de mousse in de koelkast opstijven (ca. 2-3 uur).

Voedingswaarden per portie
Energie: 113 kcal (473 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 13 g
Vet: 4 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 50 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...
Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Appelcompote

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.
Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.

Perzikpakketjes met citroenhangop

Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlek...
Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft van de Amaretto toe aan het mengsel.

Gevulde nectarines

Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft va...
Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Mokkaparfait

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.