Frisse groentemix
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 100 g sperziebonen
- 150 g sugarsnaps
- 150 g diepvriesdoperwten
- 1 el ongezouten vloeibare boter
- 1,5 tl vloeibare honing
- 10 halve walnoten
Bereidingswijze
Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe. Kook ze ongeveer 2 minuten en voeg dan de sperziebonen en de doperwten toe. Breng het water weer aan de kook en laat de groente verder gaar worden in ca. 3 minuten. Giet het water af. Doe de boter en honing samen in de pan en roer dit goed door. Voeg de uitgelekte groente erbij en schud om. Bestrooi het gerecht met de walnoten.
Serveer bij dit gerecht een gepofte aardappel en een stukje vlees of vis.
Voedingswaarden per portie
Energie: 273 kcal (1145 kJ)
Eiwit: 9 g
Koolhydraten: 19 g
Vet: 12 g
Verzadigd vet: 5 g
Voedingsvezel: 11 g
Natrium: 15 mg
Bereiding
Aantal personen: 2Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 100 g sperziebonen
- 150 g sugarsnaps
- 150 g diepvriesdoperwten
- 1 el ongezouten vloeibare boter
- 1,5 tl vloeibare honing
- 10 halve walnoten
Bereidingswijze
Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe. Kook ze ongeveer 2 minuten en voeg dan de sperziebonen en de doperwten toe. Breng het water weer aan de kook en laat de groente verder gaar worden in ca. 3 minuten. Giet het water af. Doe de boter en honing samen in de pan en roer dit goed door. Voeg de uitgelekte groente erbij en schud om. Bestrooi het gerecht met de walnoten.
Serveer bij dit gerecht een gepofte aardappel en een stukje vlees of vis.
Voedingswaarden per portie
Energie: 273 kcal (1145 kJ)
Eiwit: 9 g
Koolhydraten: 19 g
Vet: 12 g
Verzadigd vet: 5 g
Voedingsvezel: 11 g
Natrium: 15 mg