Macaroni

Macaroni Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 150 g macaroni
- 1 grote ui
- 2 groene paprikas
- 200 g champignons
- 1 teentje knoflook
- 2 el ongezouten boter
- 200 g gehakt
- 50 g natriumarme tomatenpuree
- oregano
- peper
- paprikapoeder

Bereidingswijze
Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter. Voeg het verkruimelde gehakt toe en laat dit zachtjes meebakken tot het gaar is. Voeg de tomatenpuree en oregano toe en laat dit even sudderen. Roer de gare macaroni erdoor en breng het op smaak met peper en paprikapoeder.

Tip
Eet bij de macaroni een lekkere salade.

Voedingswaarden per portie
Energie: 619 kcal (2598 kJ)
Eiwit: 30 g
Koolhydraten: 50 g
Vet: 34 g
Verzadigd vet: 16 g
Voedingsvezel: 8 g
Natrium: 260 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.
Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...