Chili con carne

Chili con carne Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 1,5 uur

Ingrediënten
- 250 g gedroogde bruine bonen
- 1 grote ui
- 1 paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 el ongezouten boter
- 150 g gehakt
- 2 el natriumarme tomatenpuree
- cayennepeper
- paprikapoeder

Bereidingswijze
Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar. Fruit in een braadpan de fijngesneden ui, paprika en het uitgeperste teentje knoflook in de boter. Voeg het verkruimelde gehakt, de tomatenpuree, de cayennepeper en paprikapoeder toe en laat dit gaar worden. Doe de uitgelekte bruine bonen erbij en laat het geheel goed doorwarmen.

Tip
Serveer de chili con carne met een frisse salade

Voedingswaarden per portie
Energie: 677 kcal (2841 kJ)
Eiwit: 40 g
Koolhydraten: 62 g
Vet: 31 g
Verzadigd vet: 15 g
Voedingsvezel: 38 g
Natrium: 100 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperd...