Gegrilde tilapia met auberginepuree
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 350 g zilvervlies rijst
- 2 aubergines
- 1 citroen, geperst
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 6 el olijfolie extra vierge
- 2 rijpe tomaten
- 50 g groene olijven zonder pit
- 600 g tilapiafilet
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- dieetzout
- peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225°C. Aubergines hier en daar met vork inprikken en in het midden van de oven 15 tot 20 minuten roosteren, tot het vruchtvlees zacht is. Halveer daarna de aubergines en schraap het vruchtvlees eruit met behulp van een lepel. Meng in de keukenmachine of met een staafmixer het vruchtvlees van de aubergines met 2 eetlepels citroensap, knoflook en 5 eetlepels olie tot een gladde puree. Breng dit op smaak met dieetzout en peper. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd daarna het vruchtvlees in kleine blokjes en de olijven in vieren. Snijd de visfilets in 4 of 8 gelijke stukken en wrijf deze in met dieetzout, peper en tijm. Druppel de rest van het citroensap en de olie erover. Verhit de grillpan en grill de vis in 8 tot 10 minuten lichtbruin. Schep de auberginepuree in het midden van vier borden, leg de vis erop en bestrooi deze met tomaat, olijven en peterselie.
Tip
Serveer bij dit gerecht een lekkere salade
Voedingswaarde per portie
Energie: 580 kcal (2436 kJ)
Eiwit: 36 g
Koolhydraten: 70 g
Vet: 3 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 164 mg
Bereiding
Aantal personen: 4Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 350 g zilvervlies rijst
- 2 aubergines
- 1 citroen, geperst
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 6 el olijfolie extra vierge
- 2 rijpe tomaten
- 50 g groene olijven zonder pit
- 600 g tilapiafilet
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- dieetzout
- peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225°C. Aubergines hier en daar met vork inprikken en in het midden van de oven 15 tot 20 minuten roosteren, tot het vruchtvlees zacht is. Halveer daarna de aubergines en schraap het vruchtvlees eruit met behulp van een lepel. Meng in de keukenmachine of met een staafmixer het vruchtvlees van de aubergines met 2 eetlepels citroensap, knoflook en 5 eetlepels olie tot een gladde puree. Breng dit op smaak met dieetzout en peper. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd daarna het vruchtvlees in kleine blokjes en de olijven in vieren. Snijd de visfilets in 4 of 8 gelijke stukken en wrijf deze in met dieetzout, peper en tijm. Druppel de rest van het citroensap en de olie erover. Verhit de grillpan en grill de vis in 8 tot 10 minuten lichtbruin. Schep de auberginepuree in het midden van vier borden, leg de vis erop en bestrooi deze met tomaat, olijven en peterselie.
Tip
Serveer bij dit gerecht een lekkere salade
Voedingswaarde per portie
Energie: 580 kcal (2436 kJ)
Eiwit: 36 g
Koolhydraten: 70 g
Vet: 3 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 164 mg