Mosterdpuree met een varkenslapje

Mosterdpuree met een varkenslapje Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
- 800 gram kruimige aardappelen, geschild
- 4 el olie
- 4 varkensfiletlapjes (à 120 gram)
- 1 pak tuinboontjes (diepvries, 450 g)
- 300 g peultjes
- 20 g margarine (zonder zout!)
- dieetzout
- peper
- 1,5 el natriumarme mosterd
- 160 ml magere yoghurt
- 1 zak rucolasla (a 75 g)

Bereidingswijze
Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Haal de peultjes af en kook deze in weinig vocht in 10 minuten gaar. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de varkensfiletlapjes hierin in 10 minuten rondom bruin en gaar. Doe de tuinboontjes direct uit de vriezer met de margarine en 4 eetlepels water in een pan. Stoof de tuinboontjes in 3 tot 5 minuten op middelhoog vuur gaar, schep regelmatig om. Giet de aardappels af en stamp ze met de natiumarme mosterd, yoghurt en de rest van de olie tot een smeuige puree. Breng op smaak met het dieetzout en (versgemalen) peper. Schep de rucola door de puree en schep de tuinboontjes, de peultjes en de varkenslapjes erop. Serveer het direct.

Voedingswaarde per portie
Energie: 600 kcal (2520 kJ)
Eiwit: 42 g
Koolhydraten: 60 g
Vet: 21 g
Verzadigd vet: 8 g
Voedingsvezel: 14 g
Natrium: 136 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een...