Mosterdpuree met een varkenslapje
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
- 800 gram kruimige aardappelen, geschild
- 4 el olie
- 4 varkensfiletlapjes (à120 gram)
- 1 pak tuinboontjes (diepvries, 450 g)
- 300 g peultjes
- 20 g margarine (zonder zout!)
- dieetzout
- peper
- 1,5 el natriumarme mosterd
- 160 ml magere yoghurt
- 1 zak rucolasla (a 75 g)
Bereidingswijze
Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Haal de peultjes af en kook deze in weinig vocht in 10 minuten gaar. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de varkensfiletlapjes hierin in 10 minuten rondom bruin en gaar. Doe de tuinboontjes direct uit de vriezer met de margarine en 4 eetlepels water in een pan. Stoof de tuinboontjes in 3 tot 5 minuten op middelhoog vuur gaar, schep regelmatig om. Giet de aardappels af en stamp ze met de natiumarme mosterd, yoghurt en de rest van de olie tot een smeuige puree. Breng op smaak met het dieetzout en (versgemalen) peper. Schep de rucola door de puree en schep de tuinboontjes, de peultjes en de varkenslapjes erop. Serveer het direct.
Voedingswaarde per portie
Energie: 600 kcal (2520 kJ)
Eiwit: 42 g
Koolhydraten: 60 g
Vet: 21 g
Verzadigd vet: 8 g
Voedingsvezel: 14 g
Natrium: 136 mg
Bereiding
Aantal personen: 4Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
- 800 gram kruimige aardappelen, geschild
- 4 el olie
- 4 varkensfiletlapjes (à120 gram)
- 1 pak tuinboontjes (diepvries, 450 g)
- 300 g peultjes
- 20 g margarine (zonder zout!)
- dieetzout
- peper
- 1,5 el natriumarme mosterd
- 160 ml magere yoghurt
- 1 zak rucolasla (a 75 g)
Bereidingswijze
Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Haal de peultjes af en kook deze in weinig vocht in 10 minuten gaar. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de varkensfiletlapjes hierin in 10 minuten rondom bruin en gaar. Doe de tuinboontjes direct uit de vriezer met de margarine en 4 eetlepels water in een pan. Stoof de tuinboontjes in 3 tot 5 minuten op middelhoog vuur gaar, schep regelmatig om. Giet de aardappels af en stamp ze met de natiumarme mosterd, yoghurt en de rest van de olie tot een smeuige puree. Breng op smaak met het dieetzout en (versgemalen) peper. Schep de rucola door de puree en schep de tuinboontjes, de peultjes en de varkenslapjes erop. Serveer het direct.
Voedingswaarde per portie
Energie: 600 kcal (2520 kJ)
Eiwit: 42 g
Koolhydraten: 60 g
Vet: 21 g
Verzadigd vet: 8 g
Voedingsvezel: 14 g
Natrium: 136 mg