Pasta met kalkoen
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.
Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten
Ingrediënten
- 400 g volkoren pasta (penne)
- 2 kleine uien
- 400 g kalkoenfilet
- 2 aubergine
- 500 g tomaten
- dieetzout
- peper
- 4 el olijfolie
- 2 teentje knoflook
- 2 el chilipoeder of paprikapoeder
Bereidingswijze
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar.
Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes. Maak de kalkoenfilet op smaak met dieetzout en peper.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de kalkoenfilet al omscheppend, op matig vuur, goudbruin. Voeg de ui, knoflook en aubergine toe en bak het geheel in 5 minuten. Voeg de tomaten en chilipoeder toe en laat het geheel nog ca. 8 minuten zachtjes sudderen tot een dikkere saus.
Serveer de saus over de gekookte pasta.
Voedingswaarde per portie
Energie: 530 kcal (2226 kJ)
Eiwit: 32 g
Koolhydraten: 69 g
Vet: 14 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 15 g
Natrium: 63 mg
Bereiding
Aantal personen: 4Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten
Ingrediënten
- 400 g volkoren pasta (penne)
- 2 kleine uien
- 400 g kalkoenfilet
- 2 aubergine
- 500 g tomaten
- dieetzout
- peper
- 4 el olijfolie
- 2 teentje knoflook
- 2 el chilipoeder of paprikapoeder
Bereidingswijze
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar.
Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes. Maak de kalkoenfilet op smaak met dieetzout en peper.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de kalkoenfilet al omscheppend, op matig vuur, goudbruin. Voeg de ui, knoflook en aubergine toe en bak het geheel in 5 minuten. Voeg de tomaten en chilipoeder toe en laat het geheel nog ca. 8 minuten zachtjes sudderen tot een dikkere saus.
Serveer de saus over de gekookte pasta.
Voedingswaarde per portie
Energie: 530 kcal (2226 kJ)
Eiwit: 32 g
Koolhydraten: 69 g
Vet: 14 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 15 g
Natrium: 63 mg