Kalfscurry
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Bereidingstijd: 90 minuten
Ingrediënten
- 200 g kalfsvlees
- 5 el vloeibare bak- en braadvet (zonder natrium!)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 3 el kerriepoeder
- peper
Bereidingswijze
Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Verhit 3 eetlepels boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de tomaat toe en laat het geheel sudderen tot een zachte massa. Voeg de kerriepoeder en de peper toe.
Verhit 2 eetlepels boter in een andere pan en bak hierin het vlees snel aan beide zijden bruin. Voeg nu het vlees bij het tomaat-kerriemengsel en voeg 5 eetlepels water toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel ca. 1 uur zachtjes sudderen. Leg het vlees op een schaal of bord en schenk de kerriesaus erover.
Dit gerecht smaakt heerlijk met basmatirijst en gestoofde prei.
Voedingswaarden per portie
Energie: 519 kcal ( 2180 kJ)
Eiwit: 37 g
Koolhydraten: 7 g
Vet: 40 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 4 g
Natrium: 175 mg
Bereiding
Aantal personen: 2Bereidingstijd: 90 minuten
Ingrediënten
- 200 g kalfsvlees
- 5 el vloeibare bak- en braadvet (zonder natrium!)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 3 el kerriepoeder
- peper
Bereidingswijze
Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Verhit 3 eetlepels boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de tomaat toe en laat het geheel sudderen tot een zachte massa. Voeg de kerriepoeder en de peper toe.
Verhit 2 eetlepels boter in een andere pan en bak hierin het vlees snel aan beide zijden bruin. Voeg nu het vlees bij het tomaat-kerriemengsel en voeg 5 eetlepels water toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel ca. 1 uur zachtjes sudderen. Leg het vlees op een schaal of bord en schenk de kerriesaus erover.
Dit gerecht smaakt heerlijk met basmatirijst en gestoofde prei.
Voedingswaarden per portie
Energie: 519 kcal ( 2180 kJ)
Eiwit: 37 g
Koolhydraten: 7 g
Vet: 40 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 4 g
Natrium: 175 mg