Kalfscurry

Kalfscurry Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten
- 200 g kalfsvlees
- 5 el vloeibare bak- en braadvet (zonder natrium!)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 3 el kerriepoeder
- peper

Bereidingswijze
Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Verhit 3 eetlepels boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de tomaat toe en laat het geheel sudderen tot een zachte massa. Voeg de kerriepoeder en de peper toe.
Verhit 2 eetlepels boter in een andere pan en bak hierin het vlees snel aan beide zijden bruin. Voeg nu het vlees bij het tomaat-kerriemengsel en voeg 5 eetlepels water toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel ca. 1 uur zachtjes sudderen. Leg het vlees op een schaal of bord en schenk de kerriesaus erover.

Dit gerecht smaakt heerlijk met basmatirijst en gestoofde prei.

Voedingswaarden per portie
Energie: 519 kcal ( 2180 kJ)
Eiwit: 37 g
Koolhydraten: 7 g
Vet: 40 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 4 g
Natrium: 175 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.