Uiensoep
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.
Bereiding
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 grote uien
- 1 l natriumarme bouillon (zie eerder recept)
- 1 blaadje laurier
- (versgemalen) peper
- Peterselie
Bereidingswijze
Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn. Voeg de bouillon en het blaadje laurier toe en laat de soep ca. 15 minuten trekken. Breng de soep op smaak met peper. Voeg voor het opdienen de fijngesneden peterselie toe.
Variatietip
- Voeg voor het opdienen een scheutje wijn toe.
- Fruit met de uien een fijngesneden teentje knoflook of wat knoflookpoeder mee.
- Voeg 1 el bloem toe aan de gefruite uien, en vervolgens de bouillon: de soep wordt dan licht gebonden.
Voedingswaarden per portie
Energie: 59 kcal (248 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 2 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 50 mg