Natriumarme bouillon
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.
Bereidingstijd: 2,5 uur
Ingrediënten
- 200 g runderpoulet
- 1 l water
- 0,5 winterwortel
- 1 ui
- 4 peperkorrels
- 1 blaadje laurier
- Selderij of lavas
- Tijm
- Foelie
Bereidingswijze
Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe. Breng dit langzaam aan de kook en laat de bouillon 2,5 uur trekken. Zeef de bouillon en serveer de bouillon met een schijfje citroen.
Variatietip
- Gebruik varkenspoulet, schenkel met been of kip met bot
- Gebruik een kruidenbuiltje en gesneden soepgroenten in plaats van wortel, uit en specerijen
- Kook de laatste 10 min. gehaktballetjes mee van 100g gehakt, gekruid met peper en nootmuskaat.
Voedingswaarden per portie
Energie: 15 kcal (60 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 1 g
Vet: 1 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 50 mg
Bereiding
Aantal personen: 5Bereidingstijd: 2,5 uur
Ingrediënten
- 200 g runderpoulet
- 1 l water
- 0,5 winterwortel
- 1 ui
- 4 peperkorrels
- 1 blaadje laurier
- Selderij of lavas
- Tijm
- Foelie
Bereidingswijze
Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe. Breng dit langzaam aan de kook en laat de bouillon 2,5 uur trekken. Zeef de bouillon en serveer de bouillon met een schijfje citroen.
Variatietip
- Gebruik varkenspoulet, schenkel met been of kip met bot
- Gebruik een kruidenbuiltje en gesneden soepgroenten in plaats van wortel, uit en specerijen
- Kook de laatste 10 min. gehaktballetjes mee van 100g gehakt, gekruid met peper en nootmuskaat.
Voedingswaarden per portie
Energie: 15 kcal (60 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 1 g
Vet: 1 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 50 mg