Aardappelpuree met gebakken knoflook

Aardappelpuree met gebakken knoflook Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Bereiding

Aantal personen:4

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 4 el vloeibare zoutloze boter (bijv.: bak en braad van Becel)
- 4 tenen knoflook in plakjes
- halfvolle melk
- 2 tl verse tijm
- versgemalen zwarte peper
- nootmuskaat

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.
Verwarm de boter in een steelpan en bak de plakjes knoflook heel zachtjes tot ze gaan kleuren.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er zoveel melk door dat een smeuige puree ontstaat. Schep de knoflook met bakvet en de tijm erdoor. Warm de puree nog even door en voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Tip
Lekker bij wild, vis en vlees.

Variaties
Vervang de plakjes knoflook door twee rode uien in dunne plakjes.

Voedingswaarden per portie van 200 g
Energie: 135 kcal (567 kJ)
Eiwit: 5g
Koolhydraten: 32g
Vet: 4g
Verzadigd vet: 1 g
Vezel: 6 g
Natrium: 22 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.