Aardappel taartjes
Bereiding
Aantal personen: 2 personenBereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten:
- 4 aardappelen
- 1dl room
- Peper
- 1 eidooier
- 2 theelepels pesto (rode/groene)
- Boter om de bakplaat in te smeren
- 250 gr geraspte kaas
Materiaal:
- 4 Metalen bakring van 15cm
- Boterkwastje
- Bakplaat
- Sauslepel
- Garde
!Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze:
Meng de room, eierdooier en de pesto door elkaar en breng het op smaak met de peper. Schil de aardappelen (niet wassen) en snij er dunne plakjes van (dikke plakken worden minder snel gaar en het is ook minder lekker).
Boter de bakplaat in aan de binnenkant van de ringen. Zet de ringen op de bakplaat.
Leg eerst twee laagjes aardappel in de ring en giet er een beetje roommengsel over heen. Vul de ring zo tot ¾ en strooi er wat geraspte kaas op.
Doe hetzelfde met de andere ringen en bak ze af in een oven van 175 graden in ongeveer 15 tot 20 minuutjes.