Champignonsaus

Champignonsaus

Bereiding

Personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) ongezouten boter
- 1 eetlepel(s) bloem
- 100 ml natriumarme vleesbouillon
- 100 gm champignons

Bereidingswijze
Was de champignons en maak ze schoon. Snijd ze in kleine stukjes. Verhit de helft van de boter in een pan en fruit hierin de champignons. Verhit de rest van de boter in een andere pan. Roer de bloem erdoor en voeg langzaam de bouillon erbij. Breng de saus al roerende aan de kook totdat er een gladde saus ontstaat. Schep en roer er de gefruite champignons door.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...
Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Koude vleesschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...